Els investigadors de grafè Flagship van superar el rendiment límit teòric de les membranes en la separació de gasos. Aquesta investigació col·laborativa dels socis grafè Flagship CNR, la Universitat de Bolonya i grafè-XT té aplicacions potencials en la purificació d’hidrogen i la captura i emmagatzematge de carboni.

Les membranes basades en polímers per a la separació de gasos tenen una compensació entre l’alta permeabilitat als gasos i l’alta selectivitat als gasos, l’anomenat límit superior de Robeson. En combinar làmines d’òxid de grafè individuals amb separadors de polímer, en una estructura tipus sandvitx, els investigadors del grafè Flagship han pogut superar aquest límit, separant el gas de manera ràpida i eficient.

Centrant-se en produir un dispositiu de separació de gasos útil per a la captura i l’emmagatzematge de carboni, els investigadors van idear un protocol per separar el CO2 de l’H2. La producció d’hidrogen, tant del gas natural com de la gasificació de combustibles líquids o sòlids, sovint va acompanyada de la formació d’una quantitat important de CO2, que ha d’eliminar-abans.

Categories: Uncategorized

Deixa un comentari