REGENERA

Recerca de tecnologies d’emmagatzematge híbrid i models predictius per transformar les indústries en punts deslocalitzats de gestió d’energies renovables

Abstract

La principal missió del projecte REGENERA és investigar tecnologies innovadores per emmagatzemar de manera eficient i econòmica els excedents d’ER mitjançant el seu ús en processos industrials existents per a la producció de combustibles renovables. Aquest ús es divideix en dos blocs que oferiran flexibilitat a la indústria per a emmagatzematge energètic. D’una banda, s’investigaran tecnologies P2G que permetin la valorització dels residus de la indústria i la producció de combustibles renovables (H2 i CH4) mitjançant l’emmagatzematge estacionari d’excedents d’ER. D’altra banda, s’investigarà un procés d’optimització energètica per treballar en períodes d’excedents d’ERO baixos preus d’electricitat. Això permetrà: i) reduir el cost d’emmagatzematge d’excedents d’ER en un 33%; ii) reduir del cost de producció de combustibles renovables (H2 i CH4) en un 35%.; iii)fomentar la descarbonització de les indústries en un 25%. Resultant en un augment de la competitivitat del teixit industrial.

Data

Aquest projecte ha estat finançat amb fons procedents del pla de recuperació per a Europa NextGenerationEU i forma part del Programa Estatal d’R+D+i “Misiones Ciencia e Innovación” del Centro Tecnológico de Desarrollo Industrial (CDTI).